Glumac Srđan Žika Todorović, kome je u sredu preminuo trogodišnji sin Dejan, poručio je prijateljima da čuvaju svoju decu jer nikad ne znamo šta može da se desi

On je čak 49 godina čekao da dobije naslednika, ali je njegova sreća prekinuta smrću mališana, kog je obožavao. Kolege i prijatelji slavnog glumca ne mogu da dođu sebi zbog tragedije koja je zadesila porodicu Todorović.

– Svi smo duboko potreseni ovim što se desilo. Žika i Ana su živeli za tog dečaka, bio im je najveća radost. Nemamo reči utehe za njega. Čuli smo se juče, Srđan ne zna za sebe. Mnogo mu je teško. Samo mi je rekao: “Čuvaj svoju decu, nikad ne znaš šta može da se desi” – otkriva za Informer Žikin kolega.

On dodaje da su glumci uz njega i da će probati da mu pomognu da prođe kroz najteže trenutke u životu.

 Svi smo tu za njega. Mi koji smo radili i družili se sa njim, kao i kolege koje su volele njegovog oca Boru Todorovića. Ne znam da li išta možemo da uradimo da Ani i njemu olakšamo, ali makar ćemo pokušati – kaže naš sagovornik, koji je zamolio da mu ne otkrivamo ime.

Ne zna za sebe

Nemamo reči utehe za njega. Čuli smo se juče, Srđan ne zna za sebe

Prijatelj Srđana Todorovića

Sa suzama u glasu priča da je Srđan živeo za svog dečaka.

– Kad bismo se sreli ili snimali nešto, pokazivao mi je njegove fotografije. Obožavao je sina. Prepričavao je dogodovštine s njim, lice bi mu se ozarilo kad priča o njemu. Ovo je strašna tragedija. Ne znam da li od toga iko može da se oporavi – ističe Srđanov kolega.

Andrija Kuzmanović, koji sa Žikom igra u seriji “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića, kaže da mu svi pružaju podršku u ovim teškim trenucima.

– Kolege iz serije su se čule s njim. Tu smo za njega šta god mu bude trebalo. Teško nam je svima – kaže Andrija, dok Nenad Jezdić dodaje:

 Ovo je toliko strašno da nemam reči.

Gotovo sve kolege koje su sa Žikom radile na “Senkama” teško su podnele vest o smrti njegovog naslednika. Todorović je zajedno sa njima, ali i novinarima, u nedelju trebalo da u kafani “Sokače” svečano pogleda poslednju epizodu druge sezone. Gotovo niko nema snage za to, pa je reditelj Dragan Bjelogrlić zbog ove velike tragedije odlučio da otkaže druženje.

Tri velika gubitka za tri godine

Srđan Žika Todorović je u poslednje tri godine ostao bez oca

Obožavao sina

Kad bismo se sreli ili snimali nešto, pokazivao mi je njegove fotografije. Obožavao je sina

Žikin kolega

Bore Todorovića, tetke Mire Stupice i sada sina Dejana. Popularni glumac je doživeo veliki udarac kada je 2014. godine njegov tata, nakon operacije slepog creva, pao u komu i iznenada preminuo.

Dve godine kasnije, preminula mu je tetka Mira Stupica od posledica moždanog udara. Ipak, najveća tragedija ga je zadesila u sredu, kada je ostao bez sina jedinca.

I oni su ostali bez voljene dece

Glumac Ljubiša Samardžić nikad nije preboleo gubitak sina Dragana, koji je umro sa samo 34 godina od leukemije.

– Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći da izdržim i da će mi uskoro doći kraj, ali me Mira trgnula i naterala da radim – ispričao je čuveni Smoki.

Fudbaler Peđa Mijatović i Elena Karić pre osam godina izgubili su trinaestogodišnjeg naslednika Andreja rođenog sa cerebralnom paralizom, koji je poslednje dane života proveo u bolnici u Valensiji.

– Sve što se izdešavalo sa mojim sinom bilo je veoma teško. To je nešto što me vuče ka uspehu, jer ga posvećujem njemu.

Strašna sudbina zadesila je i pevača Željka Samardžića:

– Naše drugo dete bio je sin, koji je preminuo kao beba, a to su rane koje ne zaceljuju dok ste živi. Ostala je beskrajna tuga i praznina.

Glumica Eva Ras nikada nije saznala od čega je u 24. godini na studijama u Parizu umrla njena ćerka Kruna.

– Otkako sam izgubila ćerku, jedva čekam da umrem.

Evina koleginica Žiža Stojanović pre četiri godine ostala je bez Sanje, koju je pokosila teška bolest.

– Svi mi kažu – proći će vremenom, ali ne prolazi. To je moja sudbina i moja bol, moralo je tako biti.

Glumac Feđa Stojanović u septembru je doživeo istu bol, ostavši bez sina Uroša, koji je preminuo u 44. godini u Americi.

 Užasno mi je teško, i kao roditelj se oećam strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša.

Informer