U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će biti toplije nego danas, uz više sunčanih intervala i najvišu dnevnu temperaturu vazduha do 14 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje i maglovito. Na istoku će ponegdje padati slaba kiša, a na planinama će provejavati slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće toplije uz sve više sunčanog vremena na jugu i zapadu. Na istoku padavine brzo prestaju i tokom dana biće suvo uz postepeno razvedravanje.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 14, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova.

Duvaće slab zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i planinama umjerena bura.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus devet stereni Celzijusovih, Han Pijesak minus jedan, Kalinovik nula, Prijedor i Sokolac jedan, Gacko i Mrakovica dva, Nevesinje četiri, Istočno Sarajevo, Novi Grad, Srbac, Srebrenica i Krupa na Uni pet, Mrkonjić Grad, Višegrad, Rudo, Šipovo, Tuzla i Sarajevo šest, Brod, Ribnik, Bijeljina i Bugojno sedam, Bileća, Banjaluka, Zvornik i Doboj osam, a Trebinje i Mostar 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS