U više odvojenih akcija širom Srbije, u prethodnih nekoliko dana pripadnici MUP zaplijenili su veću količinu oružja i oko 45 kilograma narkotika.

Otkrivene su dvije laboratorije za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima, te uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posjedovanje i nošenje oružja, saopštio je danas MUP Srbije.

U akcijama koje su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Zaječar, Јagodina, Kruševac, Novi Pazar, Pančevo, Prokuplje, Smederevo, Užice, Kikinda, Sombor, Kragujevac i Šabac, zaplijenjeno je 47 kilograma marihuane, oko 60 grama kokaina, kao i manja količina amfetamina i hašiša.

Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Zaplijenjene su i 24 puške, od kojih jedna automatska i dvije poluautomatske, 21 pištolj, dva revolvera, 1.152 komada municije različitog kalibra, 1,5 komada štapina dinamita, sedam ručnih bombi i šest granata.

Policija je zbog posjedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje, uhapsila šest osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnijete protiv još osam osoba.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila osam osoba i podnijela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 21 osobe.

Blic TV

Izvor: Agencije