Stefanović smatra da, na osnovu informacija koje su mu dostupne, sve ukazuje na to da nije riječ samo o tih pet pojedinaca.”

Očigledno je da se iza toga nalazi nešto krupnije, pogotovo što je ovo bio slučaj bez presedana da je pet državljana druge zemlje došlo na naš stadion baš u trenutku kada su izazivali ovakva krivična djela”, naveo je Stefanović.

On je rekao novinarima da Srbija ima neke informacije koje o tome govore, ali razumije i odluku Tužilaštva Srbije da u ovoj fazi završi istragu koja se odnosi na konkretna djela koja su tih pet lica počinila. On je izrazio nadu da će tužilaštvo nastaviti istragu, te ocijenio da sagledavanje cjelokupnog događaja, a ne samo incidenta na stadionu, može da ukaže i na to kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni i šta su bili njihovi interesi.

Petorica huligana iz Splita, koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje tokom utakmice “Crvena zvezda” – “Partizan” u Beogradu zaključili su sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom prema kojem su kažnjeni na četiri do šest mjeseci zatvora, a kznu treba da odsluže u Srbiji.

Istim sporazumom, koji treba da potvrdi Viši sud u Beogradu, predviđeno je da nakon odsluženja kazni Splićani budu protjerani iz Srbije sa zabranom ulaska od pet godina.

Šesti osumnjičeni Splićanin Damir Tovarević nije potpisao sporazum sa Tužilaštvom.

Izvor: SRNA/RTRS