rvatski pravaš Anto Đapić smatra da je izložba o ustaškom koncentracionom logoru Јasenovac u UN srpska “provokacija”, te da Hrvatska, u znak odmazde, treba da blokira Srbiju u pregovorima sa EU i da zabrani ulazak u zemlju srpskim političarima i sveštenstvu.

Đapić, koji je danas predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove /Desno/, poručuje da Hrvatska “ne smije pridavati veliki značaj nekolicini Јevreja i jevrejskih organizacija koji su odavno prepoznati kao prosrpska hrpa i lobisti”.

“Hronični problem hrvatske politike jeste da na srpska otvorena neprijateljstva i antihrvatske međunarodne kampanje reaguje defanzivno i uvijek nakon događaja”, smatra Đapić.

On navodi da Srbija falsifikuje istoriju kada je riječ o Јasenovcu i optužuje Srbe za ratove tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Za Đapića je izložba o ustaškom logoru Јasenovac, u kome je tokom Drugog svjetskog rata ubijeno na stotine hiljada ljudi, mahom Srba, Јevreja i Roma, kao i antifašista, dokaz srpskih “imperijalnih ciljeva prema Hrvatskoj”, prenose hrvatski mediji.

Izvor: SRNA/RTRS