Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Kenana Krše zbog otmice i polnog odnosa sa djevojčicom, te protiv Јasmina Zunđe kao pomagača u činjenju ovog djela.

Kršo se tereti za oduzimanje djeteta i polni odnos sa djetetom na posebno ponižavajući način, dok je Zunđa optužen za pomaganje Krši prilikom oduzimanja djeteta. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Majka djevojčice, Emira Basić, prijavila je nestanak 17. novembra 2017. godine. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine zbog incidenta u sarajevskoj džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se, sa još jednom osobom, pojavio u majici sa logom Islamske države. Takođe se na sarajevskoj Baščaršiji pojavio u majici sa obilježjima ID-a.

Izvor: Kliks