Nemanja Šupljeglav (29) iz Trebinja preminuo je u nedelju rano ujutro ubrzo nakon što ga je sugrađanin Spaso Milišić (30) nožem ubo u vrat.

Šupljeglav je, kako saznajemo, uspeo na nogama doći do hitne pomoći, ali je ubrzo preminuo. Ubistvo se dogodilo u klubu „Merlot“  u Trebinju oko tri časa ujutru. Prema saznanjima „EuroBlica“, Milišić je Šupljeglava sačekao ispred toaleta kluba, nakon što je prethodno izašao iz objekta i otišao po nož.

Prema rečima dr Dražena Damjanuka, specijaliste sudske medicine koji je obavio obdukciju u trebinjskoj bolnici,  na vratu nastradalog Šupljeglava bila su dva uboda, koja su prekinula krvne sudove vrata i smrt je nastupila u kratkom vremenu nakon ranjavanja.

Posle ubistva Milišić je pobegao sa lica mesta, ali ga je policija za nekoliko sati uhapsila u selu Bihovi, gde živi.

Kako saznaje „EuroBlic“ Milišić i Šupljeglav su se dobro poznavali, a ubistvu je prethodila svađa dvojice momaka. Milišić  je uvozio automobile, dok je Šupljeglav radio u jednom mehaničarskoj radnji kao autolimar i lakirer.

Noćni klub "Merlot" gde se dogodilo ubistvo

Da li je postojala neka povezanost u poslu ili je motiv za ubistvo nešto drugo za sada niko nije mogao da potvrdi. Osim toga, po Trebinju se spekuliše da je svađa u „Merlotu“ u nedelju veče  izbila oko neke devojke, ali ni to niko nije mogao da potvrdi.

Spaso Milišić od ranije je poznat policiji, a nedavno je izašao iz zatvora nakon što je napao radnicu u jednom ugostiteljskom objektu. Oni koji su poznavali Šupljeglava kažu da nije bio problematičan momak.

U Policijskoj upravi Trebinje su rekli da je osumnjičeni za ubistvo uhapšen u nedelju u 7.30 časova. Kako je navedeno u saopštenju iz PU Trebinje, policiji u nedelju u ranim jutarnjim časovima prijavljeno da je S.M. napao N.Š. nožem i tom prilikom je N.Š. dobio smrtonosne povrede.

Policija je po nalogu Okružnog  javnog tužilaštva u Trebinju obavila uviđaj i radi na dokumentovanju krivičnog dela ubistvo.

Portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović potvrdio je za „EuroBlic“ da je u ranim jutarnjim časovima u nedelju u kafe baru „Merlot“ S.M. upotrebom noža naneo po život opasne povrede N.Š. iz Trebinja, od kojih je povređeni ubrzo preminuo.

– Osoba inicijala S.M. se udaljila sa lica  mesta,  a policija ga je uhapsila i privela u prostorije Policijske uprave Trebinje, gde je obavljena kriminalistička obrada. Nakon uviđaja na mestu tragičnog događaja, dežurni tužilac je naložio obdukciju telu nastradalog mladića – naveo je Vukanović.

Samo nekoliko sati pre ubistva Šupljeglav je na društvenim mrežama objavio fotografiju iz „Merlota“. Ubijeni mladić biće sahranjen danas na porodičnom groblju u  Aleksinoj Međi.

U istom lokalu ubijen kik- bokser

U klubu „Merlot“  krajem maja 2015. ubijen je kik bokser Marko Đerić koji je radio kao obezbeđenje kluba.

Za ovo ubistvo na ukupno 35 godina zatvora osuđeni su Dako Pikula i Miljan Ratković iz Trebinja. Ratković je pravosnažno osuđen na 20, a Pikula na 15 godina zatvora.

EuroBlic