U Omarskoj je sinoć održana još jedna tradicionalna „Lažijada“. Ova jedinstvena lovačka manifestacija već 27 godina okuplja velik broj ljubitelja lova i dobre lovačke priče. Centralni događaj večeri svakako je takmičenje u pričanju lovačke priče.

Među šest takmičara, najbolji je ipak bio Dragan Jokić iz Omarske. Njegova priča, za koju tvrdi da je potpuno istinita (osim par malih detalja), o zmiji koja je ujela loca za drvenu nogu dobro je nasmijala sve prisutne. A njemu donijela titulu naj lažova.

– Smisao „Lažijade“ prije svega je druženje. I svima prepručujemo da u svojim mjestima nađu nekakav povod koji bi okupljao ljude. Jer ovo sve je  puno pozitivnog duha, bez trunke negativne energije – rekao je Željko Romanić, predsjednik organizacionog odbora i vlasnik motela „Peti Neplan“, u  kojem se „Lažijada“ održava.

Bili su tu i gosti iz Srbije, iz Lovačkog udruženja „Trest“ iz Petrovca na Mlavi, koje je pobratimljeno sa organizatorima ove lovačke večeri, Lovačkim udruženjem „Srndać“ iz Omarske.

– Za nas pobratimstvo, koje traje 15 godina, znači mnogo. Mi volimo da da dođemo u Potkozarje, ali isto tako volimo da nama dođu gosti u ravnu Mlavu – rekao je Aca Gera Životić, počasni predsjednik LU „Trest“.

Sinoć je organizovana  i tombola, u kojoj su najsrećniji dobili neku od vrijednih nagrada koje će dobro doći lovcima u nekim budućim odlascima u lov, iz kojeg će se sigurno vraćati, ukoliko ne sa plijenom, onda sa dobrim pričama.

KV