U Omarskoj kod Prijedora održana je 28. “Lovačka lažijada”. Јedinstvena manifestacija, u kojoj se takmičari nadmeću u pričanju izmišljenih lovačkih priča, okupila je više od 500 posjetilaca.

– Ona velika zmija omotala se oko majmuna i davi ga. A ja pogleda, nanišanim i onu zmiju u po’ čela. Kako pade zmija, tako 100 majmuna iskoči – samo je jedna od izmišljenih lovačkih priča.

Bio je ovo kraj lovačke priče Mirka Popovića iz Omarske, kojom je osvojio prvo mjesto na “Lovačkoj lažijadi” u konkurenciji devet takmičara.

U njegovoj priči pojavljuju se brojne životinje koje je sreo na safariju u Africi, gdje ga je, kako je rekao, pozvao brat.

Popović je tako potvrdio svoj talent, pošto mu je ovo, kako ističe, sedma ili osma titula “najlažova”.

– Sve je istina ovo. Stvarno imam brata, stvarno sam išao, samo što ja nisam lovac. Stotinu puta ponavljam, ovo nisu laži, ovo su šaljive priče, koje su tu da uvesele nas i sve ostale – ističe Popović.

“Lovačka lažijada” u Omarskoj jedan je od najpoznatijih skupova lovaca u Srpskoj.

Osim domaćina, manifestaciji su prisustvovali lovci iz Srbije i Slovenije.

Organizator ovog događaja je Lovačko udruženje “Srndać” iz Omarske.

– Cilj manifestacije je da okupljamo lovce sa ove regije, Unsko-sanskog kantona, da se družimo, i da pričamo lovačke priče – rekao je Radenko Tomić, predsjednik Lovačkog udruženja “Srndać”.

Miroslav Živadinović, iz Lovačkog udruženja “Trest” iz Petrovca na Mlavi, naveo je da su mu utisci veoma dobri, i kako je rekao, svih ovih godina koliko dolazi na ovu manifestaciju, uvijek se osjeća kao među svojima.

Preko 500 lovaca i posjetilaca, uz razgovor, muziku, i po koju čašicu, nastavili su tradiciju.

Naredno okupljanje zakazano je za iduću godinu – u isto vrijeme i na istom mjestu.

RTRS