Policija je jutros u Podgorici realizovala dvije akcije i tom prilikom uhapsila četiri osobe i oduzela veću količinu oružja i municije, kao i dva vozila, drogu, mobilne telefone i lap topove.

Pretresano je 13 stanova vlasništvo V.B. (33), A.M. (39), M.M.(38), R.R. (39), Ž.P. (43), V.I. (21), D.I. (23), L.Č. (23), I.S. (23), S.Đ. (21), A.M. (32) i A.I. (25), svi iz Podgorice.

“Tokom pretresa pronađena su četiri pištolja, automatska puška, revolver, ručna bomba M 75, veća količina municije različitog kalibra za različitu vrstu oružja u ilegalnom posjedu, više PVC kesa i paketića droge, vozila marke Mercedes E 5 AMG i marke BMV serija 5, dva lap topa, fantomka, nož – skakavac, vaga za precizno mjerenje, drobilica, pakovanje tzv. rizli, bejzbol palica, 16 mobilnih telefona i šest sim kartica”, saopštila je Uprava policije.

O akcijama su obaviještena nadležna tužilaštva.

Uhapšeni su V.I, L.Č. i I.S, kao i M.S. (18) brat I.S. i kojem kako se sumnja pripada pronađena droga.

“U drugoj akciji pretresani su objekti koje koriste B.B. (30) iz Danilovgrada, Ivan Ivanović (41) iz Podgorice i Đorđe Milović (46) iz Podgorice. Od  Milovića su oduzeta dva pištolja marke CZ 99, kalibra 10 i 9mm, i 27 komada municije, za koje posjeduje oružne listove čiji su rokovi važenja istekli. Protiv njega će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja koji se odnosi na posjedovanje oružja za koje nije produžavao dozvole, kao i zbog uvreda koje je uputio na račun policijskih službenika i države”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.