U periodu do nedjelje preovladavat će oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Republici Srpskoj i Federaciji BiH i kišom u Hercegovini.

Četvrtak

U Republici Srpskoj i Federaciji BiHsuta oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša.

U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Prognozirana količina padavina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Republici Srpskoj i Federaciji BiH od 20 do 35 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje između 6 i 11 stepeni.

Petak

Posljednjeg dana radne sedmice u našoj državi oblačno vrijeme. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Republici Srpskoj i Federaciji BiH sa kišom i susnježicom.

U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prognozirana količina padavina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stepeni.

Subota

Prvog dana vikenda u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zadržat će se oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, postupan pad padavina.

U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Nedjelja

U nedjelju kao i početkom sljedeće sedmice jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 do -10, a u Hercegovini do -5 °C.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme.

Najniže temeperature između -8  i -2 stepena.

Avaz