Fudbalski klub Borac ove sezone na terenu je izborio opstanak u Premijer ligi BiH, ali da li će naredne igrati u društvu najboljih zavisi od odluke Drugostepene komisije za licenciranje pri Fudbalskom savezu BiH, koja zasjeda u četvrtak.

Prvostepeni organ nije crveno-plavima dao zeleno svjetlo za nastup u Premijer ligi i naredne sezone zbog dugovanja iz prošlosti, a ona su u visini 650.000 maraka i to prema Školi fudbala Džaja i bivšim igračima, trenerima …

Da je situacija u klubu teška za Mondo je potvrio potpredsjednik kluba Vico Zeljković, koji je najavio i najgori mogući scenario, odnosno da se presele u najniži rang takmičenja poput nekih evropski timova.

– Kako stvari stoje mi ćemo teško pronaći rješenje s obzirom na Džaju i sve ostalo što ide uz to, a ljudi ne žele da izađu u susret Borcu, iako je dug kluba u posljednjih 20 godina doveo do ovog. Mi smo plaćali sve do sada iz prošlosti i sve je medijski slabo popraćeno šta je sve plaćeno i urađeno. Neke druge stvari su se gurale u prvi plan, na primjer teren kad je bio loš, a sad kad je idealan, niko ništa da kaže. Znači, samo kritika bez pozitivnih stvari. Sada nemamo rješenje za licencu, izgleda da ćemo morati ponovo krenuti iz Prve lige Republike Srpske. Razmišljamo čak o opciji da proglasimo stečaj i krenemo kao italijanska Parma. Probaćemo naravno do posljednjeg sekunda da to riješimo jer ovo je prekretnica za Borac. Sve elemente imamo da napravimo korak dalje u rezultatu i razvoju kluba tako da ćemo sve pokušati – rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, mnogo toga je urađeno u protekle dvije godine.

– Najprije smo se ekspresno vratili u Premijer ligu BiH i ove sezone opstali u prvenstvu što normalno nije za nas zadovoljavajuće jer Borac uvijek mora više. Mada nije ni bilo lako ako se uzmu u obzir sve opstrukcije oko kluba koje su se vršile, a vrše i dalje. Uradili smo pomoćni teren i još mnogo dobrih stvari u klubu da krene napred i to bi bilo tako u predstojećoj sezoni – dodao je Zeljković.

U Borcu su za 1. jun planirali i donatorsko veče, ali je to upitno zbog cjelokupne situacije u klubu.

Srpskainfo