Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da protesti po bilo kom pitanju, koji su uredno prijavljeni kod nadležnih organa mogu da budu održani bez problema, ali da ne prihvata da neko prepriječi automobil na ulici i ne dozvoli drugima, pa čak ni vozilima hitne pomoći da prolaze.

“Naložio sam da se to spriječi i ako se ponovi biće opet spriječeni, jer nemam nijedne dileme da u Republici Srpskoj obezbijedim stabilnost i mir. Ne mogu da imam pozitivan odnos prema onima koji su zaustavili vozilo hitne pomoći, otvorili vrata i oni kao nešto kontrolišu. To je uvođenje potpunog nereda i jedan huliganski potez onih koji su to uradili. Nemam namjeru da se povlačim pred takvim”, poručio je Dodik.

On je rekao da traži od nadležnih organa da ispitaju ta lica jer ne zna po kom pravu oni mogu da pretresaju vozilo hitne pomoći.

“Zna se ko može zaustaviti automobil na ulici i izvršiti pretres. To je samo policija i niko više, a ne dvojica huligana koji su našli za shodno da dijele pravdu i utvrđuju ko je bolestan, a ko nije i ko treba da prođe a ko ne”, konstatovao je predsjednik Srpske.

Naglasio je da takvu Republiku Srpsku ne želi, a ako to hoće opozicija neka to i dalje prizivaju.

“Oni nemaju nikakav program, imaju loše rezultate anketa rađenih za njih koje pokazuju da nemaju šanse na ovim izborima i naravno da žele još da pokušaju da polemišući sa Miloradom Dodikom pribave koji poen i zadovolje svoju sujetu. U Republici Srpskoj niko neće zaustaviti saobraćaj. Svi koji žele da protestuju treba da se uredno prijave nadležnim organima i biće im odobreno, ali niko ne može da ugrožava druge. Sloboda svakog pojedinca ograničena je slobodom drugih i u Republici Srpskoj niko neće nikoga maltretirati”, poručio je predsjednik Republike.

Naveo je da o tome kako radi opozicija, najbolje govore rezultati anketa. “PDP je pao na sedam odsto glasova, a nedavno su bili na devet, za razliku od SNSD koji bi, da su izbori održani 27. aprila, prema anketama SDS-a i PDP-a, imao 49 odsto glasova”, rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Povezane vijesti:

Dodik: Srpska neće centre za migrante, a Vučić poštuje naše stavove

“Srbija se neće miješati u izbore u BiH”

“Podrška Vučiću da odbije prijedloge za Kosovo koji nisu u interesu Srbije”

Dodik: Ne prihvatam lešinarenje koje nameće opozicija u Srpskoj

RTRS