U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i ponegdje sjeverozapadnim područjima.

Ujutru će biti oblačno sa slabom kišom, na istoku ponegdje moguće su jače padavine, dok će na jugu biti pretežno suvo.

Tokom prijepodneva i sredinom dana kiša će prestati na sjeveru i zapadu uz postepeno razvedravanje i više sunčanog vremena popodne, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 13 do 19, na jugu od 18 do 23 stepena, a dnevna od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena Celzijusovih.

Danas su kiša, pljuskovi i grmljava zabilježeni u Hercegovni, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a do kraja dana ili u večernjim časovima očekuju se u većini područja.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Mrakovica i Ivan sedlo 16, Bileća 17, Han Pijesak, Nevesinje, Novi Grad i Bihać 18, Gacko, Kalinovik, Rudo, Sanski Most, Prijedor i Trebinje 19, Mrkonjić Grad, Ribnik, Šipovo i Tuzla 20, Bugojno, Livno, Mostar, Sarajevo i Doboj 21, Srbac, Srebrenica i Gradačac 22, Banjaluka, Bijeljina, Zvornik i Višegrad 23 stepena Celzijusova.

U Foči je danas u 14.00 časova izmjerana temperatura vazduha 24 stepena, u Zenici 25 i Grudama 28 stepeni Celzijusovih.

RTRS