Uzimati lovu na tuđoj nesreći uz zakonsku dozvolu i blagoslov većih siledžija predstavlja ostvarenje sna svakog moralnog invalida.

U ovom surovom svijetu postoji malih milion stvari koje su potpuno legalne, a totalno pogrešne. Od lihvarskih bankarskih kredita, sportskih kladionica i „onlajn“ kocke, državnog oporezivanja vazduha kojeg dišemo. Sve od navedenog je sasvim zakonito i po „pe-esu“, iako su zbog takvih stvari mnogi očajnici svojevoljno omastili konopac ili završili u ledenoj vodi.

Država koja je ne tako davno iskusila sve strahote građanskog rata nikako ne bi smjela da masovnu pojavu svog naoružanja u sirijskom paklu pravda time da je sve po zakonu.

Svaka fabrika namjenske industrije iz FBiH, koja je vojno oružje posljednjih godina prodavala Saudijskoj Arabiji, morala je znati da će ono najverjovatnije završiti u Siriji.

Najvažnijem NATO savezniku u tom dijelu svijeta i najvećem uvozniku savremenog američkog oružja, što Saudijci već decenijama jesu, teško da su potrebni minobacači iz Novog Travnika ili puške i pištolji iz Goražda.

Kad nadležni u BiH tvrde da nije njihova krivica to što se vojno naoružanje iz ove zemlje pojavilo u Siriji, iako je prodato Saudijskoj Arabiji, sa zakonske strane je potpuno tačno. Isto kao što je tačno i to da su ti isti, za otprilike 150 miliona KM, svjesno zažmurili na argumentovana saznanja brojnih nezavisnih  istraživača da oružje iz BiH završava u rukama ISIS. Moral trgovaca i političara.

Srpskainfo