Fudbaleri Rudar Prijedora u okviru 11. kola Prve lige Republike Srpske gostuju u Velikoj Obarskoj kod Sloge iz Gornjeg Crnjelova trenutno drugoplasiranog tima.

-Idemo u goste ekipi koja je po godinama najusiksunija i najefikasniji prvoligaš u dosadašnjem dijelu prvenstva. Imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama, to su dobri i kvalitetni igrači. Sve utakmice kod kuće su riješili u svoju korist tako da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog rivala koji ima velike ambicije u ovoj sezoni. Ritam subota-srijeda-subota ostavio je traga na njih tako da su na dva posljednja gostovanja poraženi, u posljednjem meču to se desilo u Janji i biće silno motivisani da uđu u pobjedničku seriju. Igraće domaćin pod pritiskom što je možda i naša šansa. Kroz posjed lopte igrači Sloge kontrolišu igru, a mi s puno optimizma putujemo u Semberiju i vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Prijedorčani će na gostovanju u velikoj Obarskoj igrati oslabljeni jer ima povrieđenih i kažnjenih. Suspendovani su golman Mirza Hamzabegović i Predrag Lajić, Emir Kukavica je zaradio povredu i neće biti u kombinaciji za ekipu, dok se poslije povrede i oporavka u tim vraća Nedim Ramić.

-Bez obzira na ove poteškoće imamo pravo na optimizam. Oni igrači koji dobiju šansu vjerujem da će dati maksimum na terenu – dodao je Žerić.

Optimističan je i fudbaler Mario Sajak:

-Vjerujem u našu ekipu. Daćemo sve od sebe i nadam se da možemo donijeti bodove kući sa ovog gostovanja. Čeka nas velika borba i čvrsta ekipa, presudiće zalaganje na terenu i pristup. Oni su stariji i iskusniji od nas, ali kada izađemo na teren biće jedanaest protiv jedanaest.

prijedor24h