U 8. kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora u subotu, 28. septembra (16 časova) dočekuju Tekstilac iz Dervente.

-U goste nam stiže stari sportski prijatelj i rival Tekstilac iz Dervente. Što se tiče naše ekipe dobro smo radili i trenirali, imali smo pauzu u prethodnom kolu jer je OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova odustala od takmičenja. Dobro nam je došla ta pauza poslije meča sa Krupom u kojem smo poraženi, ali isto tako i Kup susret protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva zbog podizanja atmosfere, samopouzdanja i vraćanja na stari, pobjednički kolosjek. Analizirali smo protivnika u detalje, neće biti tajni, a svi naši igrači su u kombinaciji za utakmicu sa Tekstilcem koji je uvijek dobro i kvalitetno igrao u Prijedoru. Idemo svim snagama po nova tri boda i nastavljamo gdje smo stali, da borba s Krupom ode u našu korist. Ovom prilikom iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala u našem gradu da dođu na Gradski stadion u što većem broju jer nam treba podrška – rekao je Dino Sikirić, pomoćni trener Rudar Prijedora.

Napadač Predrag Zekanović je takođe bio optimističan:

-Trener je sve rekao za utakmicu sa Tekstilcem. Što se tiče nas igrača i svlačionice, okrenuli smo se narednim utakmicama poslije neuspjeha protiv Krupe. Dosta nam je značila pobjeda protiv Slavije, meč s Krupom smo već zaboravili i idemo u nove pobjede. Da dobijemo ovu i sve ostale utakmice kako bi sigurnim korakom gazili prema Premijer ligi BiH koja je naš krajnji cilj.