Koje greške prilikom šminkanju prave smeđooke žene

U zavisnosti od toga kako ih naglasite sa šminkom, smeđe oči mogu biti misteriozne, egzotične, zavodljive i pune života – i to istovremeno.

Naravno, suština u šminkanju prelijepih braon očiju je u odabiru proizvoda koji će naglasiti, a ne ukloniti, njihovu prirodnu ljepotu. Boja sijenke za oči i ajlajnera mogu biti vaš neprijatelj ili najbolji prijatelj. Najčešća greška, prema ekspertima za šminkanje, koju žene sa smeđim očima mogu da urade je da kupuju sijenke u braon boji. Svi vole neutralne boje, ali žene sa tamnim očima moraju da budu oprezne i da ne biraju boje koje će izgledati „ravno“ na njima.

“Izbjegavajte mat, braon sijenke koje se uklapaju sa vašom bojom očiju,” kaže Dženifer Troter, poznata šminkerka.

“Žene sa smeđim očima često misle da će na njima braon boja izgledati prirodno, ali na smeđim očima, braon sijenka izgleda sumorno i ravno. Ako želite prirodan izgled, pređite na sijenku u bronzanoj boji sa sjajem ili u sivkastoj nijansi, ako imate svijetliji ten. Ako imate tamniji, za vas su idealne zlatna i boja šampanjca. Još jedan važan savjet – uvijek birajte formulu sa suptilnim sjajem, a ne šljokicama i ove sijenke će otvoriti oči i istaći njihovu boju,” kaže Dženifer.

Za šminkanje „smokey eye-a“, Dženifer poručuje još jedan savet: Nemojte kupovati crni ajlajner samo zato što izgleda odlično na zelenookoj Adel. Da biste stvorili smokey eye za smeđe oči, morate da razmišljate izvan kutije.

“Crno može izgledati bezveze na vama. Probajte tamnu boju uglja (sivo-plava nijansa) ili teget boju. Vaše oči će zaista sijati,” njen je savjet.

Za kraj, Dženifer upozorava žene sa smeđim očima da ne zaborave na nijanse ruževa i rumenila.

“Koristiti bež, braon, nijanse za usne i obraze nije dobra odluka. Umjesto tih boja, koristite ružičaste nijanse koje će se odlično slagati uz sve,” rekla je Dženifer.

B92