“BIĆE PRIMORANI DA GA ISKLJUČE SA APARATA” Ljekari se bore za život saputnika Šabana Šaulića

U stravičnoj nesreći u Njemačkoj nastradao je Šaban Šaulić, a vozač automobila, muzičar Mirsad Kerić (43), zadobio je teške povrede. Iako su se sinoć pojavile informacije da je Mirsad podlegao povredama, ispostavilo se da je medicinska sestra iz bolnice u kojoj se Mirsad nalazi imala, i zatim prenijela, pogrešnu informaciju. Menadžer tragično nastradalog pjevača Sabit Dervišević otrkio je nove detalje o Mirsadovom stanju.

On je za sarajevski sajt Klix rekao da su mediji pogrešno prenijeli informaciju da je Keriću “očuvan srčani rad”.

Prema njegovim riječima, pogrešnu informaciju je nenamjerno plasirala medicinska sestra koja se brine o Kerićevom zdravstvenom stanju, kome su moždane funkcije svedene gotovo na minimum.

– Ljekari su rekli da će ako danas situacija bude iole stabilna dati sve od sebe kako bi ga spasili, iako je situacija veoma složena. No, ukoliko on danas ne bude kašljao i ukoliko mu i dalje ne bude funkcionisao oštećeni dio mozga, biće primorani da ga isključe sa aparata – rekao je Dervišević za Klix.

U stravičnoj nesreći sa najmanje povreda prošao je Nijemac koji je vozio automobil “mazda” koji je od pozadi udario kola u kojima je pjevač bio sa prijateljima.

Njemačka policija je u nedjelju tokom dana dostavila srpskim zvaničnicima neke od detalja nesreće. Automobil “seat ibica” u kom na mjestu suvozača bio Šaban Šaulić krenuo je da usporava zbog gužve, kada ga je drugi automobil udario u suvozačevu stranu gdje je pjevač sjedio.

Tanjug/Srpskainfo