Osumnjičene za masakr u Glamočanima, kod Laktaša, gdje su u ponedjeljak naveče ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, član njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović, te napadač Željko Kovačević, izdao je muškarac koji je s njima ranije sarađivao.

– Taj muškarac nije direktno umiješan u ovaj zločin, ali je ranije bio u nekim poslovima s osumnjičenima. Policija je, u okviru istrage, saslušala desetine ljudi, a njegove izjave bile su i te kako korisne i pomogle su istražiocima da lakše rasvijetle slučaj. On je, dakle, saradnik istrage – otkriva izvor Nezavisnih.

Da je riječ o pažljivo pripremanom zločinu, svjedoče i tvrdnje mještana, koji kažu da je, prije masakra u Glamočanima, kod Laktaša, putem pored kojeg su ubice čekale banjalučkog biznismena Slavišu Krunića prošao njegov vozač, ali napadači tada nisu osuli paljbu.

Kako dodaje sagovornik, vozač je, ni ne sluteći da su u šumarku ubice, baš u terencu “tojota”, koji će iste večeri, nešto kasnije, biti izrešetana, išao ka Krunićevoj kući te se vratio u jedan lokalni restoran, gdje mu je sjedio poslodavac.

– To je restoran uz staru gradišku cestu, gdje je Krunić volio da navrati. Nešto kasnije Krunić, radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić sjeli su u “tojotu” i krenuli ka Krunićevom imanju. Međutim, ubice su tada počele da pucaju – pojašnjava sagovornik, s tim što za njegove tvrdnje nema zvanične potvrde.

Po njegovim riječima, ovdje je situacija jasna kao dan.

– Dakle, ubice su znale kad je Krunić u džipu, odnosno kad treba da napadnu. Napadači su, najvjerovatnije, bili na mjestu zločina i kada je vozač prošao sam, ali nisu zapucali – zaključuje.

U toj paljbi ranjen je Ilić, a ubijeni su Krunić i Pavlović, kao i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

Nezavisne/Srpskainfo