Deseti dječiji maskenbal “Svijet dječije mašte” biće održan u petak, 7. juna, u Prijedoru, rekla je direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić.
“Učešće u takmičarskom dijelu prijavilo je 11 od 12 osnovnih škola iz Prijedora, Centar `Sunce` i Osnovna škola `Desanka Maksimović` iz Oštre Luke, a u revijalnom dijelu nastupiće mališani Dječijeg vrtića `Đurđevak`”, rekla je Ganićeva na današnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Okupljanje učesnika najavljeno je za 17.30 časova na Trgu majora Zorana Karlice, odakle će se defile s maskama kroz šetalište kretati ka LJetnoj bašti, a i ove godine teme su priroda, flora, fauna, ekologija i turizam.

“Za učenike osnovnih škola iz Omarske, Trnopolja, Kozarca, Brezičana, LJubije, Petrova, Busnova, Oštre Luke i Kozica Turistička organizacija grada Prijedora je obezbijedila prevoz, a jedina prijedorska škola koja ne učestvuje je `Jovan Dučić` iz Lamovite”, dodala je Ganićeva.

Škole će se takmičiti u kategorijama najbolja maska, scenski nastup, raznovrsnost maski, izbor tematskih maski, originalnost, ekološki elementi, edukativni elementi, etno elementi, maske i kostimi u cjelini, najveselije, najsmješnije maske, najekspresivnije, najraznobojnije i najmaštovitije maske, te kvalitet izrade maski, a poklon pakete daruje tvornica keksa “Mira” iz Prijedor.

Dječiji maskenbal “Svijet dječije mašte” održava se u okviru Prijedorskog ljeta kulture 2019. godine, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika umjesto u LJetnoj bašti biće održan u istom terminu u Sportskoj dvorani “Mladost”.

Video: Kozarski