Organizatori “ŠA festa” i “Željeznica Republike Srpske” obezbijediće publici iz Banjaluke i Novog Grada besplatan prevoz u oba smjera na ovaj festival, koji će u Prijedoru biti održan 9. i 10. avgusta, najavili su danas organizatori.

– Sve što je potrebno za besplatno putovanje “ŠA vozom”, čiji će red vožnje biti objavljen pred početak festivala, jeste da putnici na vrijeme obezbijede svoju ulaznicu za festival koja će im, osim mjesta na “ŠA festu” , obezbijediti i mjesto u vozu – navodi se u saopštenju.

Red vožnje “ŠA voza” biće u skladu sa satnicom prve i druge festivalske večeri.

– Smatramo da je ovaj način putovanja nepravedno zapostavljen, a jedan je od najsigurnijih i najudobnijih prevoza. Ne želimo da nakon festivala sjedate u svoje automobile i zato vam nudimo da, uz kupljenu ulaznicu, bezbjedno doputujete na “ŠA fest” i vratite se nazad – navode organizatori.

“ŠA fest” osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe “Tatu” i akademskog slikara, koji je preminuo u 37. godini.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće “Partibrejkers”, “Let tri”, “TBF”, “Zoster”, “Vojko V”, “Iri FM”, “Mort”, “Štutgart onlajn”, “Mikri Maus Bvana”, “Sajana” i “Smouk Mardeljano”.

Ulaznice se mogu kupiti na sajtu www.kupikartu.ba i na prodajnim mjestima širom BiH, čije lokacije se mogu naći na sajtu festivala www.shafest.com i na njegovoj Fejsbuk stranici.

SRNA/Srpskainfo