Fudbalski klub Zvijezda-09 doživeo je još jedno poniženje ove jeseni! Delegaciju premijerligaša iz Etno sela Stanišići, iako su Semberci tražili isključivo sastanak sa predsednikom FS BiH Elvedinom Begićem, dočekali su u Sarajevu generalni sekretar Adnan Džemidžić i direktor Sektora za takmičenje Elmir Pilav.

Dakle, ne samo da su crveno-beli drastično oštećeni u nekoliko utakmica tekuće sezone, a niko od sudija nije kažnjen zbog toga, nego ni prvi čovek Saveza, na kojeg je bila adresirana molba za sastankom, nije se udostojio da “upriliči prijem” za predsednika i direktora Zvijezde-09 Borisa Stanišića i Jasmina Memiševića. I dok se prvi čovek kluba iz Etno sela Stanišići konstatujući pitao: “valjda će da bude efekta od ovog sastanka”, prvi operativac Zvijezde-09 Jasmin Memišević je za klupski sajt iskazao veliko nezadovoljstvo.

-Apsolutno smo nezadovoljni sastankom koji je održan u Sarajevu. Podsećamo da smo tražili isključivo sastanak sa predsednikom Saveza gospodinom Elvedinom Begićem gde smo imali nameru da tražimo od njega da svojim uticajem Zvijezda-09 dobije ravnopravan tretman kao i ostali premijerligaši – počeo je priču Jasmin Memišević, a potom dodao:

-U Savezu su nam rekli da nemaju praksu da se sastaju pojedinačno s klubovima, da su nama izašli u susret što su nam dali termin s nižim nivoima, tretirajući nas kao da smo klub iz druge države, a ne iz najačeg ranga takmičenja! Naglašavamo da to nije tačno jer se predsednik Begić u više navrata sastao sa predsednicima klubova i gradonačelnicima gradova iz kojih su klubovi. Ovim potezom još jednom su pokazali da naš klub nema ravnopravan tretman kao i ostali premijerligaši, kako na terenu tako i van njega.

Prema njegovim rečima Zvijezda-09 će da nastavi svoju borbu za pravdu i istinu u fudbalu BiH.

-U narednom periodu insistiraću od organi našeg kluba, odnosno da se donese takva odluka, da svaka komunikacija s nadležnim organima održava isključivo putem medija. FK Zvijezda-09 nastaviće s borbom za opstanak u najelitnijem takmičenju BiH gde ćemo nastojati da tražimo svoja prava na terenu. Na kraju, naglašavam da je saradnja s klubovima u Premijer ligi BiH na vrhunskom nivou i kao takvu, gledaćemo da u narednom periodu institucionalno delujemo protiv svih anomalija koje se dešavaju – zaključio je direktor Zvijezde-09 Jasmin Memišević.

Posle trinaest odigranih kola fudbaleri Zvijezde-09 nalaze se na poslednjem mestu sa svega tri osvojena boda u tri utakmice koje su remizirali. U prvoj utakmici 14. kola Premijer lige BiH klub iz Etno sela Stanišići danas (14.30 časova) gostuje u Doboju kod Kaknja kod Mladosti, u derbiju začelja tabele.

Osnovati Udruženje klubova

U Zvijezdi-09 su kratkim saopštenjem najavili novu akciju, formiranje Udruženja premijerligaških klubova BiH.

“Naš klub će u najkraćem roku tražiti sastanak sa Čelikom iz Zenice, kao i ostalim klubovima koji se takmiče u Premijer ligi BiH kako bi razgovarali o formiranju Udruženja premijerligaša, a sve u cilju institucionalne borbe protiv svih anomalija koje se dešavaju u šampionatu.

Najbolji primer potrebe za osnivanje Udruženja premijerligaša su događaji sa utakmice Sarajevo – Čelik, kao i sudijske greške koje su se dešavale na našim utakmicama.”

Sportski žurnal