Dječije pozorište Republike Srpske naredna četiri dana igraće u osam termina predstavu “Noć u Merlinovom zamku” za djecu šest prijedorskih osnovnih škola.
“Cilj ove predstave je da kroz zanimljive situacije i specijalne efekte mališanima razbije strah od imaginarnih zlih bića i da im pomogne da iz više uglova uvide razliku između dobra i zla”, navode iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Predstava je premijerno izvedena u septembru, a govori o Merlinu, najmoćnijem čarobnjaku na svijetu, koji je odlučio da u svoj zamak pozove sve junake iz bajki i utvrdi da li je vještica kriva za sva nedjela koja čini u bajkama.

Kao pravi sudija, on među junacima iz bajki bira tužioca i branioca, a da bi suđenje bilo pošteno, za porotu na suđenju, kojim predsjedava on, bira publiku odnosno djecu.

Predstavu je pisala i režirala Sandra Rodić Janković, igraju Duško Mazalica, Aleksandra Spasojević, Ana Anđelić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić, Željko Milićević, Zorana Šuman i Snežena Milidrag.

Osim organizovanih odlazaka u pozorište, prijedorske osnovne škole redovno organizuju i posjete kinu u proljeće i na jesen, a ponekad to čine i ovdašnje srednje škole.

Agencije