Regionalno Udruženje distroflčara regije Prijedor dobilo je svoje prostorije. Riječ je o nekih 15 tak kvadrata, prostora koji im je uz saglasnost Grada ustupilo Udruženje paraplegičara. Prostor treba potpuno preurediti i privesti namjeni, inicijalna sredstva dao im je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS-a, očekuje se pomoć Grada, ali i svih dobrih ljudi koji bi trebali prepoznati značaj ovog Udruženja.

Treba voda, sanitarni čvor, prostor treba okrečiti, treba dotjerati i ulazna vrata i sve prilagoditi članovima ovog Udruženja.

-Bez vode, bez toaleta ne možemo dovesti članove Udruženja, znači ne možemo organizovati nikakve aktivnosti. Sva pomoć je dobro došla i nadam se da će nam oni kojim smo se obratili izaći u susret- kaže Dejana Vujnović, izvršni direktor Regionalnog Udruženja distroflčara Prijedor. Sve one koji mogu da im pomognu Dejana je pozvala da im se obrate na njen broj mobilnog telefona 065 904 471 ili na mail adresu rudprijedor@gmail. Com.

Prostorije bi bile mjesto okupljanja ali i prilika da budu vidljivi, jer, mnogi od njih nemaju mogućnost za takvo nešto, a kočnica je uvijek i po pravilu novac. Njihova skromnost i želja da budu ravnopravni i jednaki zaslužuje da ovaj apel bude uslišen.

M.Z./Kozarski