U Republici Srpskoj se tokom božićnih praznika očekuje hladno vrijeme, bez padavina i sa sunčanim periodima.

Ujutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u većini krajeva, a malo snijega moguće je u višim predjelima Sarajevsko-romaniske regije i u visokoj Hercegovini.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano, bez padavina i hladno vrijeme sa više oblaka na krajnjem istoku.

Јutarnja temperatura vazduha od minus sedam do minus dva, na jugu oko minus jedan, po visoravnima i planinama oko minus 13 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura od minus tri do tri, na jugu do sedam stepeni, a na planinama od minus sedam do minus četiri stepena. U utorak, na Božić, ujutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u nižim predjelima, a jakim na planinama i visoravnima. Tokom dana malo do umjereno oblačno sa sunčanim periodima.

Јutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na planinama Sarajevsko-Romanijske regije oko minus 14, na jugu Hercegovine oko minus jedan. Najviša dnevna od dva do pet, na jugu do osam stepeni, na planinama oko minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, drugog dana Božića, jutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u nižim predelima, jačim na planinama, dok će tokom dana biti sunčano uz malu oblačnost.

Јutarnja temperatura od minus sedam do minus tri, na planinama i visoravnima oko minus 12, na jugu oko nula stepeni. Najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do osam, na planinama oko minus dva stepena.

U četvrtak, na Dan Republike, u jutarnji časova očekuje se pretežno vedro i hladno vrijeme sa slabim do umjerenim mrazom. Tokom dana sunčano uz malu oblačnost, kasnije uveče i tokom noći doći će do porasta oblačnosti.

Јutarnja temperatura od minus pet do minus dva, na planinama i visoravnima oko minus 10, na jugu Hercegovine oko dva stepena, a najviša dnevna od tri do sedam, na jugu do 10, na planinama oko nula stepeni.

RTRS