U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i južnim predjelima, na planinama slab snijeg, uz najvišu dnevnu temperaturu do 15 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti oblačno u većini predjela, a tokom dana ponegdje sa slabim padavinama, na planinama slab snijeg, dok će na jugu biti oblačno, suvo i svježije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri se očekuje slaba kiša na sjeveru, jugu i u centralnom pojasu, na planinama sa snijegom, dok će tokom noći na nedjelju kiša u centralnim predjelima preći u slab snijeg.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od osam do 15, na planinama od četiri stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica pet stepeni Celzijusovih, Mrakovica 11, Čemerno 13, Srbac, Han Pijesak i Bihać 16, Kalinovik, Gradačac, Neum, Prijedor i Sanski Most 17, Banjaluka, Gacko, Mrkonjić Grad, Nevesinje i Livno 18, Ribnik, Šipovo, Bijeljina, Drvar, Jajce, Sokolac i Tuzla 19, Bileća, Doboj, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 20, Stolac i Trebinje 21, Višegrad, Bugojno, Grude, Mostar i Zenica 22, Rudo i Sarajevo 23 i Foča 24 stepena Celzijusova.

SRNA/Srpskainfo