Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas prijedorsku organizaciju Crvenog krsta da u potpunosti sprovede zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa postupanjem sa robom koja je donirana Republici Srpskoj, a koju će Crveni krst Srpske upućivati krajnjim korisnicima posredstvom Gradskog štaba.
“Obavezuju se građani Prijedora koji dolaze na područje grada prelaskom granice na teritoriji Federacije BiH /FBiH/ ili Brčko distrikta da se odmah, a najkasnije u roku od 12 časova od ulaska u BiH, jave radi smještaja u formirani karantin u Prijedoru. U slučaju nepoštovanja ove mjere biće primijenjene mjere prinudnog smještaja u karantin”, saopšteno je iz ovog štaba.

Republički štab za vanredne situacije donio je juče zaključak kojim su sva lica koja su prešla granicu na teritoriju FBiH ili Brčko distrikta i dobila rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor u kućnoj sredini u Republici Srpskoj dužna da se odmah, a najkasnije 12 časova od ulaska u BiH, jave radi smještaja u karantin u jedinici lokalne samouprave u mjestu prebivališta ili boravišta u trajanju od 14 dana, a o čemu se ne donosi posebno rješenje.

Štab je obavezao stručnu službu Gradske uprave Prijedor da predloži četiri lica zaposlena u Gradskoj upravi koja će obavljati ulogu domaćina u karantinu u hotelu “Prijedor”.

Štab je danas upoznat o rješenju Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH kojim se zabranjuje objavljivanje ličnih podataka lica koja su pozitivna na virus korona i lica kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije.

Članovi Štaba su upoznati i o odluci Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani i ograničenju kretanja licima izvan prebivališta i boravka od subote u 12.00 časova do nedjelje u 18.00 časova.

Odjeljenje za privredu i poljoprivredu grada Prijedora informisalo je Štab da je na skladištima trgovinskih centara u Prijedoru dovoljna količina sve robe i da je snabdijevanje novim količinama uredno.

Formirani karantini na području Prijedora funkcionišu u skladu sa naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije i u skladu sa uputstvima tima za upravljanje karantinom.

Agencije

Foto: prijedorgrad