U Prijedoru je večeras zvanično otvoren 47. Memorijal “Doktor Mladen Stojanović” i 14. ITF teniski turnir koji je okupio 76 učesnika računajući i kvalifikacioni dio turnira koji je počeo 9.maja.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je otvarajući turnir istakao da veliki broj učesnika na ovom tradicionalnom turniru posebno raduje sve Prijedorčane .
” Imamo priliku da vidimo ljude koji se profesionalno uspješno bave tim sportom. Grad Prijedor je opredijeljen da ovakva tradicionalna takmičenja i dalje nastave da postoje zato smo i ovaj turnir pomogli i sponzorisali na način koji je bio prikladan situaciji u kojoj se mi trenutno nalazimo”, istakao je Pavlović.

On je izrazio zadovoljstvo što je tradicija nastavljena i pored uslova pandemije i svega ostalog i da očekuje da slijedeće godine zajedničkim snagama bude organizovan još veći, bolji i značajniji turnir gdje će doći još uglednija imena iz svijeta tenisa.
Direktor turnira Goran Nović rekao je da je ovo ITF odnosno prvi nivo profesionalnih turnira koji se igra za nagradni fond od 15.000 dolara On je pojasnio da u finalnom dijelu turnira učestvuje 32 tenisera.
” Prvi nosilac je teniser iz Srbije Peđa Krstin koji je 286. na ATP listi , za njim slijedi Nerman Fatić, reprezentativac BiH koji je trenutno 370. na ATP listi. Turnir je veoma jak, a kao ilustraciju mogu navesti da je na prošlom turniru iz 2019.godine prvi nosilac imao rang kao sad sedmi nosilac. Po tome možemo vidjeti koja je jačina turnira i kakav tenis možemo da očekujemo”, rekao je Nović.
Vrhovni sudija turnira Vladimir Erg rekao je da je prvi put u Prijedoru bio 2005.godine i postao je dio istorije ovog turnira jer je ove godine deseti put kako dolazi na ovaj turnir.
” Nadam se da ćemo se vidjeti i iduće godine kada ćemo slaviti jedan fantastičan jubilej 90 godina ovog teniskog kluba. Imamo sreće ove godine, možda nikad jači turnir nije bio i nadam se da će gledaoci uživati”, rekao je Erg kojem je večeras za ovaj jubilej uručena prigodna zahvalnica.
Ovaj teniski turnir održava se u dane kada grad Prijedor slavi svoj dan- 16.maj za kada je zakazan finalni meč uz direktan tv prenos na RTRS-u.
Za titulu na ovom turniru nagradnog fonda 15.000 dolara se dobija 10 ATP bodova. Prva nagrada je oko 2.000 evra, a finalista dobija oko 1.200 evra. Dio novca dobijaju svi koji se plasiraju od prvog kola pa nadalje. Ovo je turnir iz kategorije ITF Vorld Tenis Tur koji se već nekoliko godina održava pod motom `Više od tenisa`.Organizator turnira je Tenis klub” Doktor Mladen Stojanović”.

Izvor: prijedorgrad