U program majskih svečanosti povodom Dana grada Prijedora 16.maja uključili su se članovi Radio -kluba ” Kozara” tako što su večeras organizovali događaj pod nazivom “sked” .

Riječ je o najavljenoj i unaprijed dogovorenoj radio vezi sa radio-amaterima širom svijeta sa kojima su razgovarali o prazniku grada Prijedora.
Predsjednik Radio-kluba ” Kozara” Jovica Knežević izrazio je zadovoljstvo što na neki svoj način mogu da doprinesu proslavi Dana grada u aktuelnoj situaciji.
“Ovdje smo da pokažemo sa čim raspolažemo i čime se bavimo, a ostvarili smo niz komunikacija od digitalne preko komunikacije putem kratkih i ultra kratkih talasa na kojima smo promovisali naš grad”, izjavio je Knežević novinarima.
Kontakt je uspostavljen sa radio-amaterima iz Slovenije, Francuske , Srbije , a gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je prisustvovao ovom događaju ispred zgrade Gradske uprave, vezu je uspostavio sa predsjednikom Saveza radio-amatera Slovenije Bojanom Majheničem.

“Radio-amaterski klub u Prijedoru postoji u našem gradu dugi niz godina i ovdje smo da im pokažemo da njihov rad nije ni sada nezapažen i da pokažemo da računamo jedni na druge ukoliko bude potrebno u nekim neželjenim situacijama”, izjavio je Pavlović.
Tokom večeri prijedorski radio-amateri su kontakt uspostavili i sa bratskim radio-klubom iz Trbovlja koji su Prijedorčanima bili od pomoći u vrijeme velikih poplava 2014.godine.
Klub radio amatera ” Kozara” osnovan je 1954.godine i ima oko 40 aktivnih članova.

Izvor: prijedorgrad