U moru predizbornih obećanja, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je i reorganizaciju Gradske uprave, sa ciljem smanjenja zaposlenih, kako bi došlo do uštede u budžetu, te ukidanje raznih pozicija gdje su angažovani savjetnici i koordinatori.

Najavio štednju, a zapošljava koordinatora za društvene mreže, piše ATV

Sada je otišao korak dalje, pa je tako pojedina radna mjesta Stanivuković izmislio.

Tako je nedavno prvo dopunio Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta gdje je dodao radno mjesto za koordinatora društvenih mreža, a zatim raspisao i konkurs za popunu tog mjesta.

Prema novoj sistemacizaciji zadatak budućeg koordinatora je da učestvuje u izradi i ažuriranju internet stranice Grada Banjaluka, daje prijedloge za unapređenje promocije aktivnosti Grada putem društvenih mreža, ažurira informacije o Gradu koje se objavljuju na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Kada je riječ o zapošljavanju, prema analizi koju je Stanivuković predstavio u januaru ove godine, samo u Gradskoj upravi ima 788 radnika.

– Ovo je zastrašujuće veliki broj – izjavio je tada gradonačelnik, a sada je sam sebi skočio u stomak izmislivši radno mjesto.

Podsjećamo, ATV je još početkom marta pisala da je Stanivuković za 21 PDP-ovog aktivistu, za zaposlenje izdvojio 700.000 KM.