Svojevoljno, ne pitajući druge, PDP-ov Draško Stanivuković najavio je formiranje novog pokreta koji će “okupiti sve ljude koji su za promjene u Republici Srpskoj bez obzira da li su ili nisu u nekoj stranci”.

Do toga naravno nije došlo, a Nebojša Vukanović sa kojim je Stanivuković uz Jelenu Trivić mislio formirati taj pokret, kaže da nikada nije davao lažnu nadu i tvrdio je da taj pokret neće da zaživi.

“Čim je gospodin Stanivuković govorio da treba napraviti Pokret, ja sam odmah rekao da je on u PDP-u, ne možete istovremeno biti u dva braka, iz jednog se morate razvesti. Ne vjerujem da će on napustiti PDP i ne vjerujem da će od tog “Pokreta” biti nešto. Ja nisam davao lažnu nadu niti sam govorio da će taj pokret nekad da zaživi. Ja nisam nimalo kriv što se to razbilo, tako se stiče utisak u javnosti. Gospodin Stanivuković i gospođa Trivić sad prave tribine sa Borenovićem i tamo velikim opozicionarima kakav je onaj Marković. Nemam ništa protiv, neka vode kampanju, meni to ništa ne smeta, ali ja nisam nikoga prevario niti sam obmanuo javnost”, kaže poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

Draško Stanivuković je još u martu ove godine govorio da će se realizacija ove ideje intenzivirati već u aprilu, što se naravno nije dogodilo. Raspravljalo se o ideju za koju Stanivuković nikoga nije ni pitao, barem tako tvrdi Vukanović.

“Vi pitajte gospodina Stanivukovića, zašto je ta ideja, a nikoga ne pitajući, najavio da će se formirati neki pokret. Kako je on rekao sve stranke su “pih”, treba praviti nešto izvan stranaka, ipak izgleda stranke nisu “pih” i da je PDP dobar”, kaže Vukanović.

“Slobodno neka vode kampanju, nemam ništa protiv, samo neka u mene ne upiru prst i da kaže Vukanoviću zašto vaš trio ne nastupa više skupa i zašto nema tog pokreta. Ja ga nikad nisam najavljivao i rekao sam da nikada neće da zaživi”, rekao je Vukanović u svom blogu.

Izvor: ATV