Mnogi će konačno moći da odahnu, jer, kako astrolozi kažu, prolazi turbulentno razdoblje pod uticajem retrogradnog Merkura. Mladi Mesec u Raku stiže 9. jula i donosi nam priliku za okretanje novog lista. U najtoplijim letnim danima mnogi će spremno pustiti stvari da idu svojim tokom, a za mnoge počinje jedan novi zanimljivi period.

Sunce i Mesec će se družiti u znaku Raka. Oni donose dvostruku dozu sentimentalne energije koja je karakteristična za ovaj znak. Posebno ćemo svi biti usresređeni na naše porodice i prošlost.

Prepustite se prijatnoj atmosferi, uživajte u nekima od svojih najdražih filmova, kopajte po porodičnim fotografijama i oživite neka svoja stara sećanja, jer ponekad su uspomene najbolji način da neke stvari započnu ispočetka.

Ovo ludo vreme dobro je za ostvarivanje svojih najvećih snova. Razlog tome leži u povezanosti mladog meseca s Uranom koji simboliše uzbunu, što bi u nama moglo da pomeša hrabrost i potragu za svojom individualnošću i želju da obnovimo svoj život, piše Miss7

Rak je znak koji je sjajan u pokretanju novih stvari koji će ipak imati rok trajanja.

Kako se ovaj mesec suprotstavi Plutonu u Jarcu, s novim početkom dolazi i kraj. Dejstvo Plutona pomoći će nam da se rešimo stvari koje nam ne trebaju, da bismo napravili mesta za nešto novo. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore.