Nakon turbulencija u lokalnoj skupštini, samo nekoliko dana trajala je skupštinska većina koju su u Kozarskoj Dubici formirali pet odbornika SNSD-a, te odbornici SDS-a, PDP-a, Socijalističke partije, DNS-a i SDA.

Na današnjem nastavku četvrte i redovne pete sjednice, devet odbornika SNSD-a jedinstveni, a skupštinsku većinu čine sa odbornicima NPS-a, NDP-a, Socijalističke partije i SDA. SDS, PDP i DNS, ponovo su opozicija. Međutim, skupštinsko zasjedanje je prekinuto.

Nastavak četvrte i redovno zasjedanje pete sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica, prekinuto je. Dvadeset odbornika skupštinske većine nije usvojilo dnevni red prošlog zasjedanja, koje je takođe bilo prekinuto, kao ni redovne pete sjednice.

– Nismo usvojili dnevni red zbog konsultacija koje moramo obaviti. Što se tiče NPS-a, sve ovo ej do sad bilo nepotrebno – istakao je Željko Radonjić, šef kluba odbornika NPS-a u SO Kozarska Dubica.

Tokom današnjeg zasjedanja prisutni opozicionari u dubičkoj skupštini nezadovoljni. Zahtjevi PDP-a, među kojima je prioritetno održavanje pete, pa tek onda nastavka četvrte sjednice, te javno izjašnjavanje svih odbornika o dnevnom redu redovnog zasjedanja – su odbijeni. O ovom pitanju, skupštinska većina, bila je jednoglasna, a opozicija ponovo nezadovoljna.

– Stav kluba odbornika PDP-a je da se na ovaj način nastavlja farsa u dubičkom lokalnom parlamentu, da ovo ne vodi ničemu, da smo imali priliku ajde da tako kažem sredimo okolnosti i stanje u lokalnoj vlasti – rekao je Čedomir Babić, šef kluba odbornika PDP-a u SO Kozarska Dubica

Nezadovoljstva nema u redovima skupštinske većina. Kažu da nastavljaju sa radom, a nesuglasice iz prošlosti su prevaziđene.

– Mi smo imali jedan konstruktivan sastanak sa načelnikom, dogovorili smo se o daljem radu, načelnik se stvio dalje na raspolaganje da radi za dobrobit građana i ne vidim tu ništa sporno – istakao je Vladimir Rokić, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica.

Načelnik opštine Kozarska Dubica nije prisustvovao današnjem zasjedanju lokalne skupštine. U telefonskom razgovoru je rekao da su razlog za odsustvo službene obaveze, te da će narednim zasjedanjima prisustvovati. U sali skupštine nisu bila ni dva odbornika DNS-a. kažu, razlog su neodložive privatne obaveze.

Autor: RTRS