Snažna eksplozija u fabrici za preradu otpada, u kojoj ima povrijeđenih, potresla je danas Leverkuzen i izazvala požar, koji je nakon nekoliko sati lokalizovan, javljaju lokalni mediji.

Internetom su počeli da kruže snimci, ali i poruke građana koji su preživjeli snažnu eksploziju.

– Jako smo se uplašili, tresli su nam se prozori na kući. Nadam se da niko od naših sugrađana nije nastradao – rekla je jedna žena u objavi na Fejsbuku, prenosi Telegraf.

Drugi sugrađanin rekao je da tako nešto do sada nije doživio i da je osjetio kako mu toplotni talas prži kožu.

Oblak dima vidljiv je i u okolnim gradovima, pa su ljudi počeli da dijele snimke i fotografije, pitajući se šta se dogodilo.

– Kod nas u Vajsdorfu vidjela sam ogroman dim, svi smo se uplašili. Nadam se da niko nije poginuo – napisala je žena na Fejsbuku.

Jedna žena zabrinuta je za bezbjednost svog sina koji radi u Leverkuzenu.

– Bojim se za njega. Prvo su nas pogodile poplave, a sad i ovo. Nije mi jasno zašto nam se ovo dešava – napisala je ona.

Podsjetimo, Vlasti su izdale hitno upozorenje građanima i naredili da svi zatvore prozore i vrata.

Policija je zatvorila sve ulaze i izlaze iz Leverkuzena, a vlasti su zamolile građane da ne opterećuju policiju, hitnu pomoć i vatrogasce kako bi što veći broj ekipa bio usmjeren ka ovom području.

U gradu su se čule i sirene, a vlasti su upozorile građane na veliku opasnost.

Ukoliko se požar ubrzo ne lokalizuje prijeti da zahvati zgradu u kojoj je skladišteno više od 100.000 litara zapaljive tečnosti, piše Bild.

Kako su saopštili iz vatrogasne brigade, uzrok eksplozije još nije poznat. Njihove ekipe su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

Prema riječima lokalne policije povrijeđeno je više osoiba, dvije osobe su u teškom stanju, a pet radnika se vodi kao nestalo, prenosi Blic.

Ugašen požar u industrijskom kompleksu

Požar u industrijskom kompleksu u Leverkuzenu, na zapadu Njemačke, je ugašen, a potraga za nestalim osobama se nastavlja, saopštio je operator ove lokacije.

Televizija Velt javila je, pozivajući se na gradske vlasti, da je jedna osoba poginula nakon što se u industrijskom parku desila eksplozija.

Ranije je javljeno da je nestalo pet osoba i da ima povrijeđenih.

Uzrok eksplozije i požara za sada nije poznat, prenosi Srna.

Ovu lokaciju koriste mnoge hemijske fabrike, uključujući “Bajer”.

Stanovništvo je ranije upozoreno da ostane u zatvorenom i isključi klima uređaje zbog moguće pojave toksičnog oblaka.

Izvor. Srpskainfo