Vrata Gradske uprave jutros su bila otvorena za građane koji su u kabinet gradonačelnika uputili zahtjev da se sastanu s Daliborom Pavlovićem i razgovaraju o problemima s kojima se susreću.

“Trebamo se približiti našim građanima i razgovarati s njima. Mi živimo od tih građana, koji uplaćuju doprinose u gradski budžet, pa im bar možemo izići u susret, primiti na razgovor i pomoći koliko Grad to može”, rekao je gradonačelnik Pavlović.
Problemi zbog kojih se građani obraćaju gradonačelniku su različiti: od zapošljavanja, infrastrukturnih pitanja pa do pomoći višečlanim porodicama.
S obzirom da je za razgovor s gradonačelnikom pristiglo preko stotinu zahtjeva građana, ova praksa će biti nastavljena i naredne subote. Građani će po pozivu dolaziti u Gradsku upravu, a za ona pitanja koja Grad ne može riješiti , građani će dobiti adekvatno obrazloženje.
U sklopu ove aktivnosti približavanja građanima, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović od ponedjeljka kreće u obilazak mjesnih zajednica na području grada u cilju razgovora sa mještanima na terenu gdje će biti evidentirana problematika i potrebe mjesnih zajednica i mogućnosti njihovog zajedničkog rješavanja.Prva koju će obići, od ukupno 49 mjesnih zajednica, je Lamovita.

Izvor: prijedorgrad