Od naredne sedmice, gradonačelnik Prijedora krenuće u posjete mjesnim zajednicama. Već u ponedjelјak slijedi prva posjeta Gornjoj Lamovitoj.

“Cilј je da razgovaramo sa građanima, na temu problematike koju imaju u svojim mjesnim zajednicama. Mislimo da se samo razgovorom može doći do zajedničkih rješenja. Prvo, moramo znati sa kakvim se problemima lјudi suočavaju, da bismo na tim sastancima mogli odrediti dinamiku rješavanja problema”, rekao je Dalibor Pavlović.

On je dodao da mu je jasno da postoje koordinatori za mjesne zajednice i predsjednici Savjeta mjesnih zajednica koji informišu Gradsku upravu, ali da je neophodan i neposredan kontakt sa građanima.

“Ja sam gradonačelnik svih građana. I zato želim da odem među njih, da razgovaram sa njima. Jer, velik broj građana želi da razgovara sa gradonačelnikom, ali ja zbog velikog broja obaveza ne mogu da ih sve primim na razgovor. Zato sam se odlučio na ovaj korak, da se bar tako približim lјudima i da čujem njihove potrebe i probleme”, naveo je Pavlović.

Takođe, u susret će izaći i onim građanima koji su već uputili zahtjev za razgovor sa gradonačelnikom, a takvih je već pristglo preko stotinu.

“Ove subote pozivaćemo građane koji su u kabinet poslali zahtjev, da dođu i da razgovaramo o temama koje su kandidovali. Tehnički sekretar će ih pozvati i po pozivu će oni doći na razgovor sa gradonačelnikom”, pojasnio je Pavlović.

On je naglasio da je ovo način na koji se žele otvoriti vrata gradonačelnika i Gradske uprave za sve građane Prijedora, te da će se rješavati ono što je moguće, ali da će i za ona pitanja koja Grad ne može riješiti građani dobiti adekvatno obrazloženje.

Izvor: Kozarski