U Donjim Orlovcima održan je 23. Memorijalni turnir kojim Fudbalski klub „Kozara“ tradicionalno odaje počast jedanaestorici fudbalera, poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Tim povodom služen je parastos, a pred spomen-obilježjem vijence su položili članovi FK “Kozara”, porodice poginulih, te predstavnici Boračke organizacije, Grada Prijedora i prijedorskih političkih partija.

„Za nas ovaj memorijal ima veliku vrijednost. On se održava svake godine u čast poginulim fudbalerima FK ‘Kozara’. Klub je osnovan daleke 1976. godine, a trenutno imamo 20 aktivnih fudbalera“, rekao je Nikola Radić, predsjednik FK „Kozara“ iz Donjih Orlovaca.

„Kažu da nikad ne umiru oni kojih se sjećamo i koje posjećujemo. Upravo zato se na ovaj sveti dan okupljamo, da se poklonimo i odamo počast srpskim junacima koji ugradiše svoje živote za stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Njihova djela nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti“, poručio je Predrag Gnjatović, član Uprave FK „Kozara“ i predsjednik Mjesne boračke organizacije Donji Orlovci.

Igrane su prijateljske utakmice u kojima je, po riječima organizatora, rezultat bio u drugom planu. Osim domaćina, FK „Kozara“, na Memorijalnom turniru učestvovali su klubovi „Brzi“ iz Busnova i „Gomjenica“.

Izvor: Kozarski