U Donjim Orlovcima održan je 25. Memorijalni turnir kojim Fudbalski klub / FK/ “Kozara” tradicionalno odaje počast jedanaestorici fudbalera, poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Služen je parastos, a kod spomen-obilježja poginulim članovima kluba vijence su položili članovi FK “Kozara”, predstavnici Boračke organizacije, gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i predstavnici Grada Prijedora.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je novinarima da je došao da se pridruži članovima ovog kluba i njihovim gostima, učesnicima turnira kako bi odali počast ljudima, sportistima, koji su život dali za Republiku Srpsku

“Težak trenutak za sve nas. Potrudićemo se svi zajedno , kao lokalna zajednica , kao ljudi i sportisti da se ova tradicija nastavi, da ih ne zaboravimo”, rekao je Javor.
On je pohvalio igrače i upravu FK “Kozara” rekavši da oni na pravi način pokazuju kako se voli svoj klub i grad.
” Ovdje smo prije izvjesnog vremena bili sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH-a, Vicom Zeljkovićem, uručili smo im pomoć, opremu. Tada sam im obećao podršku, kako bi nesmetano mogli nastaviti sezonu. Drago mi je što su opravdali povjerenje, imali odličnu sezonu i plasirali se u viši rang. Drago mi je što su jedinstveni , što igraju srcem, za fudbal i svoj kraj”, rekao je Javor.
Predsjednik FK ” Kozara” Nikola Radić rekao je da su se okupili da odaju počast poginulim fudbalerima.
“U Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo je naših 11 fudbalera. Mi upravo na krilima tog motiva želimo da klub traje i postoji i da ti momci ne budu zaboravljeni. Ovo je tradicija koju nastojimo da očuvamo “, istakao je Radić.
On je podsjetio da je klub osnovan 1975. godine, da je prošle godine ušao u treću regionalnu ligu zapad, da ima 50 članova gdje svi od igrača preko trenera do uprave sve što rade, rade volonterski.
Na Memorijalnom turiru učestvovali su pored domaćina, ekipe FK “Rudar Prijedor” i FK “Gomjenica”, a utakmice su bile prijateljske jer je rezultat ustupio mjestu druženju i zajedničkom sjećanju na stradale sportiste.

Izvor: prijedorgrad