Nepropisno parkirana vozila svakodnevna su slika i u Prijedoru. Najveći broj njih evidentiran je u ulicama 43. Prijedorske brigade, Miloša Obrenovića, Zanatske i Vožda Karađorđa. Prijedor raspolaže sa jednim vozilom “pauk” službe, u okviru Auto-moto društvo Prijedor. Vozilo je, kako kažu, staro i nedovoljno efikasno, jer je u stanju podizati vozila samo do 1.500 kilograma.

Sva ostala, a njih je u posljednje vrijeme sve više, su iznad ove težine i ne prevoze ih. Zbog toga je upućen zahtjev za nabavkom, jačeg i većeg “pauk” vozila. U prvih šest mjeseci ove godine “pauk” služba intervenisala je 267 puta. To je, po riječima Radana Vukadinovića, sekretara AMD Prijedor, nedovoljno za održivost rada ovog vozila. Ni prethodnih godina broj intervencija nije bio nešto veći.

Novčana kazna za nepropisno parkiranje koju izriču policijski službenici iznosi 40 KM, kažu u Policijskoj upravi Prijedor i dodaju da naknada za premještanje nepropisno parkiranog vozila od strane Auto-moto društva Prijedor košta 40 KM, a u slučaju kada je započeto premještanje vozila 30 KM.

Izvor: Kozarski