Prema astrologiji, neki horoskopski znakovi postaju ljepši s godinama, a bore za njih ne postoje.

Blizanci

Blizanci su prirodno puni energije, stalno su u nekoj akciji i uvijek su spremni za pustolovine. Vole da prihvataju izazove i bez oklevanja skaču u hladnu vodu. Njihov neustrašiv, hrabar, ali i društven način života nadahnjuje mnoge ljude i često ih čini miljenicima u društvu. Zbog svoje otvorene prirode, Blizanci tokom života imaju mnoga iskustva i susreću se s raznim ljudima i stilovima života. Ta raznolikost, to bogatstvo čini osobu rođenu u znaku Blizanaca opuštenijom, mirnijom i uravnoteženijom – što na kraju i vizuelno isijava.

Djevica

Djevica je jako zabrinuta za dobrobit drugih, ali živi oprezno i svjesna je sebe. Njena precizna i pažljiva priroda takođe je uočljiva u rutini njege. Naime, Djevica pomno pazi na ono šta stavlja na kožu i kosu. U skladu s motom “Ništa ne dolazi ni iz čega”, Djevica uvijek pridaje veliku važnost njegovanom izgledu i to radi godinama. Čak se i u poodmakloj starosti Djevice još uvijek smatraju vrlo privlačnima.

Ovan

Kao i Blizanci, Ovan je poznat po svojoj pustolovnoj prirodi. Preuzima nove poduhvate srcem i dušom i na život više gleda kao na putovanje kroz uspone i padove, a ne kao na laganu šetnju. Njegova životna energija čak i u tinejdžerskim danima odiše visokim nivoom privlačnosti i druge su osobe bukvalno fascinirane njime. Što je Ovan stariji, to postaje otvoreniji i iskreniji; na svom putovanju uči da sluša i odgovara drugima – izuzetno privlačne osobine koje omogućuju da mu harizma raste i čini Ovna (čak) ljepšim u starosti, piše noizz.rs.

Srpskainfo