Pozivamo novinara i glavnog urednika da nadgledaju hoće li biti izvršena dostava medicinskog kiseonika jer lažu i šire paniku, saopšteno je iz UKC-a nakon što je portal Insajder objavio vijesti da su “velike količine kiseonika u stigle su na UKC u Banjaluci”.

“Pozivamo novinara, njegovog informatora i glavnog urednika da odmah dođu pred ulaz UKC RS i nadgledaju hoće li biti izvršena dostava medicinskog kiseonika. Možemo im i ustupiti snimke video nadzora. Ovaj im poziv upućujemo jer lažu i šire paniku. Mi smo čisti poput kiseonika kojeg koristimo. Radimo odgovorno. Isto očekujemo i od medija. Širenje panike i lažnih vijesti krivično je djelo. Za to će odgovarati”, saopšteno je iz UKC-a.

.

Portal Insajder objavio je prvu vijest “INSAJDER SAZNAJE Velike količine medicinskog kiseonika stižu u UKC”, u kojem navode da “njihov reporter javlja da su na UKC stigle velike količine kisonika”.

Njihova “saznanja” se temelje na slici kamiona sa brze ceste, a na osnovu togu su zaključili da se radi o “medicinskom kiseoniku”.

Nedugo zatom, ta vijest je uklonjena, te ponovo objavljena pod naslovom “MREŽAMA KRUŽI SLIKA Kamioni dovoze kiseonik na UKC?”, u kojem se ovaj portal pokušava ograditi, navodeći kako im slike šalje čitalac.

Izvor: ATV