U Udruženju veterana Garda Panteri smatraju da su sve afere, poput ove oko nabavke kiseonika u bolnicama u Republici Srpskoj, smišljeno napravljene da bi se skrenula priča sa stvarnih napada na Srpsku, poput nametnutog “zakona o zabrani negiranja genocida” i odluke Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske.

Iz Udruženja podsjećaju da je tokom pandemije virusa korona 17 njihovih članova bilo priključeno na kiseonik i da su svi živi i zdravi izašli iz bolnice.

U udruženju navode da prate situaciju u vezi sa aferom oko nabavke kiseonika u bolnicama u Republici Srpskoj i njegovim kvalitetom, te ukazuju da se, bez ikakvih dokaza, etiketiraju pojedini ugledni ljudi u Republici Srpskoj.

Predsjednik ovog udruženja Petar Cvijetinović rekao je da imaju izuzetno dobru saradnju sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem i direktorom bijeljinske bolnice Zlatkom Maksimovićem, saopšteno je iz Udruženja.

On je naveo da je tokom pandemije 11 boraca bilo priključeno na kiseonik u Banjaluci, a šest u bolnici u Bijeljini.

Cvijetinović je rekao da posebno moraju da pohvale Đajića, s obzirom na to da imaju veliki broj bolesnih boraca i da je on dolazio u UKC i u toku dana i u toku noći da bi lično dočekao i smjestio te borce.

On je naglasio da je Đajić rješavao “papirologiju” po hitnom postupku za odlazak boraca u Srbiju radi daljeg liječenja, te da u Udruženju iz tog razloga ne mogu da prećute činjenicu da pojedine političke strukture, zarad sitnih političkih ciljeva i bez dokaza, blate rukovodioce zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, ljude koji u najtežim vremenima poslije rata vode ove ustanove.

– U ime udruženja veterana garda Panteri, kao i u ime naših boraca i porodica poginulih boraca, pružamo punu podršku Đajiću i zaposlenima u UKC-u, ljekaru Zlatku Maksimoviću i svim zaposlenim u bolnici u Bijeljini i bijeljinskom Domu zdravlja – rekao je Cvijetinović.

On smatra da su sve ove afere, poput afere oko navodno ukradene ikone, paravojnih formacija i sada oko kiseonika, smišljeno napravljene da bi se skrenula priča sa stvarnih napada na Republiku Srpsku.

– A to su “Inckov zakon o zabrani negiranja genocida” i odluka Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske – ukazao je Cvijetinović.

Autor: SRNA/RTRS