Aktivistkinja SDS-a i novinarka BN televizije Slađana Јašarević napravila je prije dva dana skandal kakav se na pamti, kada je na konferenciji za novinare srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera najjače političke stranke u Republici Srpskoj Milorada Dodika, u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, na sraman i neprimjeren način iznijela niz teških uvreda i optužbi na njegov račun, navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

U tekstu se ističe da se Dodik na toj konferenciji za novinare nije ni obraćao Јašarevićevoj niti je spominjao u bilo kom kontekstu.

– U Istočnom Sarajevu kažu da nije teško pretpostaviti po čijem nalogu i u čijoj režiji je pripremljen ovaj sramni performans Slađane Јašarević, kao što nije teško ni zaključiti da je dugogodišnji član SDS-a, novinarka Јašarević, zloupotrebila novinarsku profesiju da bi na primitivan način napala Milorada Dodika, vodećeg političara srpskog naroda sa ove strane Drine.

Treba biti iskren i reći da se Јašarevićeva na ovoj konferenciji za novinare ponašala kao pravi stranački vojnik, a ni u kom slučaju kao novinar, kako se predstavila. Nijedan profesionalan novinar ne radi tako, novinari nisu sudije, tužioci, političari, niti stranački portparoli, kako se ponašala Јašarevićeva – dodaje se u tekstu.

– Sve to na jednu stranu, ali bilo je veoma jadno u salvi uvreda upućenih Dodiku da se razjarena Јašarevićeva poziva na poginule borce iz njene porodice, a otišla je toliko daleko da je spomenula da su čak neki od njenih članova porodice u Hagu?! U Istočnom Sarajevu kažu “da bi bilo lijepo i da kaže ko je to iz njene uže porodice poginuo u ratu, a ko je završio u Hagu” – navodi se u tekstu objavljenom na portalu Infosrpska.

Dodaje se i da je dan poslije “Јašarevićeva jadikovala po federalnim medijima osokoljena time što je, nakon pomenute pres-konferencije, dobila veliku podršku iz Sarajeva, te nastavila, kao dobar vojnik svoje partije SDS-a da vrijeđa, ovaj put, simpatizere politike Milorada Dodika i stranke na čijem je čelu, za koje kaže da su “povodljivi, psihički labilni”.

– Јašarevićeva se pohvalila i da je dobila podršku svojih kolega iz Sarajeva, ali je zaboravila, kažu u Istočnom Sarajevu dobri poznavaoci njenog rada i djela, da se pohvali i koliko je dobila u kešu za performans na pres-konferenciji u kojoj je dobila glavnu ulogu negativca, pored inače redovne mjesečne apanaže koju dobija godinama od načelnika opština iz SDS-a sa područja grada Istočno Sarajevo, kao i poslaničkog kluba SDS-a u parlamentu BiH. Da ne spominjemo i zaposlenje, koje je omogućila članu uže porodice, zahvaljujući svom agresivnom i primitivnom jeziku koji koristi protiv vlasti, a što godinama debelo naplaćuje od SDS-a – naglašava se u tekstu.

– Toliko i o tome da u Republici Srpskoj vlada “režim”, “jednoumlje” i “medijski mrak”. Ako nam ovakvi kao što su Јašarevićeva i BN TV treba da upale svjetlo, bolje da smo u mraku i medijskom i svakom drugom – zaključuje se u tekstu.

Autor: SRNA/Infosrpska