Ili ćete se baviti sa ovim lopinama ili poretka stvari više neće biti- naveo je Knežević

Bankar i međunarodni konsultant, nekadašnji prijatelj i kum šefa DPS-a i države, Ratko Knežević komentarisao je Mila Đukanovića u jeku nove afere Pandorini papiri, pozivajući Evropsku uniju da istraži slučaj.

– Ili ćete se baviti sa ovim lopinama ili poretka stvari više neće biti- naveo je Knežević.

Poručio je takođe da DPS kao partiju treba zabraniti.

– Crnogorci: prije nego što sama Amerika raspiše potjernicu za Đukanovićima, jer na to ima pravo po jurisdikciji dolarskih koruptivnih transakcija, uhapsite ga sami. Zabranite DPS kao političku partiju koja je sa Marovićima i Đukanovićima (dodajte Milicu i muža Zorana, Roćena i Bemaks, Gvozdenovića, Veljovića i Markovića te fabriku lažnih cigareta u Mojkovcu, Dušku Jeknić i već uhapšenog Brkovića) najveća i najozbiljnija mafijaška interesna grupa na Balkanu (uključujući sve zemlje bivše Jugoslavije, plus Bugarsku i Rumuniju). Tek tada demokratske će slobode biti osvojene- istakao je Knežević, prenosi DAN.

A Đukanoviću je poručio: „dobro se znamo“

– Kad sam te upoznao nisi imao odijelo da obučeš, kravatu da staviš, a kamoli sat. Proveo si 31 godinu na državnim funkcijama. Proveo si šest mjeseci dva puta kao tobože privatnik ali pri tom si ostao vođa partije. Dakle. ti si ono što europska i američka regulativa prepoznaje kao PEP (politically exposed person), što znači da, ako si nešto napravio – a opet ti i ja znamo da su to stotine miliona eura i dolara – napravio si koristeći svoje funkcije. Sve to što ste ti, kao šar ekselansPEP, tvoj brat, tvoja sestra, tvoj sin (svi su PEP i nijedna ozbiljna europska i američka banka im ne bi otvorila ni običan, a kamoli račun), napravili, pripada građanima Crne Gore, ako ovi što su danas na vlasti, ili oni koji to budu bili sutra, znaju išta o tome- zaključio je Knežević.

Izvor: IN4S