Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka Siniša Vidović rekao je da je opozicija svojim izjavama potvrdila da “nikad nije ni bila protiv nametnute odluke Valentina Incka, ili protiv odluka Ustavnog suda.

“Nakon što je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, razočaran priznao da su strane sile razbile jedinstvo stranaka u Republici Srpskoj, oglasila se i opozicija. Izjavom da jedinstvo nikad nije ni postojalo potvrdili su ono što se zadnjih nekoliko dana sumnjalo, a to je da opozicija u Republici Srpskoj nikad nije ni bila protiv nametnute odluke Valentina Incka, ili protiv odluka Ustavnog suda.

“Jedinstvo” opozicije je bila samo kupovina vremena kako se ne bi dozvolilo vlastima u Srpskoj da brže reaguju na najgore napade na Republiku Srpsku još od odbrambeno-otadžbinskog rata, time obezbjedivši više vremena za pokušaj ostvarivanja plana međunarodne zajednice, plana koji je i predsjednik Vučić nedavno objelodanio. Svi smo krivi što nismo vidjeli jasne znakove lažnog predstavljanja opozicije, od zahtjeva predsjedniku Vučiću da unese razdor između vlasti Srbije i Srspke, ili pohvala opoziciji upućenih od bošnjačkih političara.

Na kraju, sve je bilo jasno nakon što je opozicija napustila sjednicu Narodne Skupštine Republike Srpske, zbog povređenog ponosa ili se zbog estetske hirurgije nisu ni pojavili. Naravno, svi njihovi izgovori padaju u vodu nakon same izjave Gabrijela Eskobara da je uticao na političare da ne sarađuju s Dodikom.

Čizma okupatora pritiskati im vrat i koliko god da se nadali da će im poći za rukom nakaradna saradnja sa međunarodnom zajednicom protiv vlastitog naroda trebaju znati da ni Srbija ni njeni saveznici više nisu slabi, a taj isti narod će na izborima pokazati šta misli o kvislinzima”, rekao je Vidović.

Izvor: Agencije/ATV