Posjeta premijera Mađarske Viktora Orbana predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Razgovarali smo o mnogim temama, o međusobnoj saradnji i drago nam je što je došlo do uzvratne posjete – naglasio je Dodik za RTRS.

On je dodao da je na današnjem sastanku upoznao Orbana sa aktuelnom situacijom.

– Rekao sam mu veoma jasno kako se radi o spinovima, koji govore kako rušimo teritorijalni integritet BiH, što nije tačno. Važno je da imamo nekoga ko hoće to da čuje. Mi ne činimo ništa što nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoja ovlaštenja koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH – naglasio je Dodik.

Dodao je da je na sastanku razgovarano i o bilateralnoj saradnji, potencijalnim zajedničkim projektima, prije svega infrastrukturnim i projektima u oblasti energetike.

– Mađarska je zainteresovana za mnoge projekte koji su nama potrebni, a da oni daju podsticaj kroz zajedničko ulaganje. Mi ćemo u narednih sedam dana imati jedan prijedlog koji ćemo uputiti u Budimpeštu kako bi došli do što boljih riješenja – naglasio je Dodik.

Autor: RTRS