Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.012 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 442 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 94 osobe su iz Banjaluke, 87 iz Trebinja, 40 iz Bijeljine, 20 iz Kozarske Dubice, 19 iz Prijedora, po 14 iz Doboja i Laktaša, 12 iz Bileće, 11 iz Ugljevika, po 10 iz Modriče i Mrkonjić Grada, devet iz Dervente, osam iz Gradiške, po sedam iz Zvornika i Rogatice, po šest iz Kneževa, Kotor Varoša, Nevesinja i Prnjavora, po pet iz Broda, Višegrada i Šipova, po četiri iz Bratunca, Ljubinja, Pala i Teslića, tri iz Petrova, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Sokoca, Srpca, Foče i Čajniča i po jedna iz Vlasenice, Donjeg Žabara, Јezera, Milića, Novog Grada, Srebrenice, Stanara, Trnova, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Zvornika i po jedna iz Bratunca, Han Pijeska i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 85.821 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 4.888 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 347.811 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 598, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 256, a u ostalim bolnicama 342. Na respiratoru su 42 osobe, 10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.106 osoba.

Autor: RTRS