Dvogodišnja djevojčica iz Kaknja, koja je doživjela teške komplikacije poslije operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, preminula je jutros.

Srce Džene iz Kaknja nije izdržalo, nije uspjelo da se izbori sa teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici, prenio je Klix.ba.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Alah podari lijepi dženet”, naveo je otac devojčice.

Šta se dogodilo?

Roditelji su rekli da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu i da je bila na aparatima koji su je održavali u životu.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon operacije uklanjanja plastike, koju je izvela doktorka N.J. koja nije imala licencu ljekarske komore KS, nije se probudila iz kome i u teškom stanju je prebačena na KCUS, piše Klix.ba.

Anesteziolog koji je učestvovao u operaciji rekao je da ne zna šta se dešava.

“Pitali smo ga šta se događa i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život…”, rekla je majka a prenosi Klix.

Osim što ljekarka nema licencu za rad, Index.hr prenosi i da su sumnjivi i aparati ordinacije, koji su korišćeni tokom operacije.

Problem je u tome što oni nisu zakonski verifikovani, što znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Djevojčica je pala je komu nakon skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici. Roditeljima je anesteziolog rekao da je sve bilo u redu do samog kraja operacije.

Zbog toga su nedavno službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne ordinacije u kojoj je operisana curica.

Njeni roditelji angažovali su i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta i ko je kriv za sve ono što se dogodilo njihovom djetetu.

(Izvor: Klix, Index)