Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu raspisana je potjernica za Aleksandrom Macanom koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

– Osim potjernice, na prijedlog tužilaštva Kantonalni sud je odredio i pritvor Aleksnadru Macanu osumnjičenom za ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo-rekli su u policiji.

Prema nepotvrđenim informaciama Aleksandar Macan  već nekoliko mjeseci boravi u Španiji, a navodno je njegov DNK trag nađen na mjestu zločina što ga je povezalo sa ubistvom.

Prije nekoliko dana u okviru istrage ubistva policajaca u Istočnom Sarajevu obavljeno je više pretresa i privođene su tri osobe među kojima su radnici Policijske stanice Pale Dražen Ikanović i supruga osumnjičenog Macana, Marijana Savčić-Macan. Tad je pretresena i pomenuta policijska stanica u Palama. Izvor blizak istrazi je rekao da se u ovom slučaju traga i za kripotvanim telefonom kojim je navodno Macan 26. oktobra 2018. komunicirao s nekim posredstvom platforme “Sky ECC “, dok se nalazio u Geteovoj ulici, na Alipašinom polju.

Policajci  Šehović i Vujinović su ubijeni 26. oktobra 2018. godine kada su u Geteovoj ulici u Sarajevu zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo. Oni su ih pokušali zaustaviti, a lopovi su na njih zapucali iz autoamtskih pušaka što je bilo kobno. Zbog ovog zločina do sada je saslušano oko 300 osoba među kojima je najviše onih poznatih po krađama vozila. Zbog ovog zločina su između ostalog ispitani i poznati osušivani kriminalac Darko Elez, Marko Trifković zvani Žižan, a hapšeni su Miloš Obradov i Srećko Trifković, koji su se nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka pušteni. Međutim, niko od njih nije optužen niti zvanično osumnjičen.

Izvor: banjaluka.net